Emmen, 9 maart 2018 – NKL en Menicon zetten zich in voor de remming van groei van myopie. Tijdens de sponsorpresentatie op het NCC gaan ze dieper in op dit spraakmakende onderwerp en vertellen zij alles over hun unieke behandelplan.

Myopie-epidemie

Meer en meer horen we in het nieuws over de achteruitgang van de ogen van onze jonge generatie. Vooral de laatste tijd wordt hier in de media steeds meer aandacht aan besteed. Hoge myopie zorgt op latere leeftijd voor een hoger risico op ernstige oogaandoeningen zoals glaucoom en netvliesloslating. Het is duidelijk dat dit probleem de komende jaren steeds grotere vormen aan zal nemen. Daar willen NKL en Menicon iets aan doen middels het Menicon Bloom behandelplan.

Uniek myopie behandelplan

Menicon Bloom is uniek vanwege de volledige ondersteuning die het biedt aan zowel specialist als consument. Het plan ontzorgt middels protocollen, communicatiemiddelen en nazorg, faciliteert wederzijdse communicatie tussen specialist en consument en zorgt voor monitoring middels gepatenteerde middelen. Het behandelplan omvat alle stappen die komen kijken bij het veilig en doeltreffend behandelen van een kind met myopie. Van het geven van de eerste informatie over de mogelijkheden voor behandeling tot het monitoren van de voortgang gedurende de jaren dat het kind de behandeling volgt. Kortom een totaaloplossing, direct toepasbaar in de praktijk.

Wilt u meer weten over Menicon Bloom? Kom dan luisteren naar de sponsorpresentatie (zondag om 11:15 uur in de Baroniezaal) of kom langs op de NKL-stand!

 

Download bovenstaande afbeelding