NKL Contactlenzen bestaat al meer dan 40 jaar. Het bedrijf is in 1974 opgericht als producent van harde contactlenzen. Gevestigd in Emmen produceren en leveren wij inmiddels veel meer dan alleen harde lenzen. Ook zachte maatwerk lenzen en Nachtlenzen vervaardigen wij zelf. Als dochteronderneming van Menicon distribueren wij daarnaast sinds 2006 zachte disposable lenzen en lenzenvloeistoffen. Menicon is toonaangevend in de ontwikkeling van lensmaterialen, lensontwerpen en contactlensvloeistoffen. Deze Japanse firma is over de hele wereld actief.

 

Innovatie

Onze Research & Development-afdeling werkt continu aan de ontwikkeling van nieuwe, nog comfortabelere, maatwerk lenzen. Deze lenzen worden, met behulp van zeer geavanceerde apparatuur, in onze vestiging in Emmen geproduceerd en verkocht in meer dan 80 landen.


In 2002 introduceerde NKL als eerste in Nederland succesvol Nachtlenzen. Ontwikkelingen hebben sinds die tijd niet stil gestaan. Verschillende producten hebben een update gehad en er zijn meerdere nieuwe harde lenzen geïntroduceerd, waarvan de meest recente in 2014; Conform. De Conform-lens onderscheidt zich van alle andere contactlenzen door de manier waarop deze aangemeten wordt. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën wordt het scherpste zicht en een zeer hoog comfort verkregen. Ook op het gebied van zachte maatwerk lenzen zitten we niet stil. In 2015 hebben we de zachte 6-maanden lens Vintage geïntroduceerd. 

 

Menicon Japan

Naast de ontwikkeling van onze eigen producten worden er regelmatig nieuwe producten geïntroduceerd vanuit het moederbedrijf Menicon in Japan. Recentelijk is er een nieuwe contactlensvloeistof ontwikkeld voor harde lenzen: Menicare Pure. Menicare Pure is een alles-in-één vloeistof voor harde lenzen, volledig op basis van natuurlijke ingrediënten. Ook is de lijn met disposables (1month Miru) uitgebreid met een multifocale variant. Patenten op dit nieuwe ontwerp zorgen dat we onze klanten van een unieke multifocale lens kunnen voorzien.

 

Service en samenwerking

Onze klanten geven aan graag met ons samen te werken vanwege onze uitstekende service, professionele begeleiding, klantvriendelijkheid en uitgebreide productinformatie. Ons doel is voorop te blijven lopen in de markt door deze hechte samenwerking met onze klanten en onze revolutionaire nieuwe ontwikkelingen te waarborgen. Ook in de toekomst willen wij op deze manier het succes van NKL blijven garanderen.