Bitorische lenzen, onterecht ingewikkeld gemaakt

Wereldwijd gezien is Nederland een écht harde lenzen land. Harde lenzen zijn verkrijgbaar in vele variaties, er is keuze te over. Heel fijn dat grote aanbod, maar hoe maak je dan de juiste keuze? En als het gaat om een torisch oog? Dan zijn er nog meer mogelijkheden. Eén van die extra mogelijkheden is de bitorische lens. Het valt mij op dat veel mensen dit onderwerp moeilijk vinden, waarschijnlijk omdat er vaak onnodig complex over gesproken wordt. Maar zo ingewikkeld hoeft het niet te zijn. Het hangt juist allemaal van logica aan elkaar.

Lees artikel

door Sander Sterk

(Auto)compliance

Compliance en contactlenzen is een actueel onderwerp en hierover zijn vele artikelen gepubliceerd zoals het artikel ‘Non-compliance with lens wear and Care practices: A Comparative Analysis.’ Mooi is in deze niet echt het juiste woord, je zult later begrijpen waarom.

Lees artikel

door Lambert Mulder

Nóg meer comfort dankzij nieuw lensmateriaal voor harde contactlenzen

NKL biedt een reeks van contactlensmaterialen en –ontwerpen. De eigenschappen van contactlensmaterialen en de verzorging van contactlenzen bepalen in veel gevallen het comfort en de bevochtiging. Goede bevochtiging van contactlenzen krijgt van ons als contactlensleverancier veel aandacht.

Lees artikel

door Fokko Trip

De 5 meest gestelde vragen over Indivisual

Onze nieuwe zachte maandlens Indivisual is al voor veel consumenten een perfecte zichtoplossing gebleken. Het aanpassen via Easyfit op basis van hoogte en tangent is voor velen inmiddels routine. Toch worden er ook genoeg vragen gesteld over de lens en het aanpassen ervan. Onze adviesafdeling beantwoordt deze vragen uiteraard graag, maar we dachten dat een overzichtje best handig zou zijn. Dus hebben we de 5 meest gestelde vragen over onze Indivisual maandlenzen op een rijtje gezet.

Lees artikel

door Fokko Trip

NKL Live: Topo vs. Respons

Tijdens dit webinar gaat Sander in op het doorvoeren van responsen aan de hand van een aantal Nachtlens-casussen.

Lees artikel

door Sander Sterk

Sclerale lenzen: waarom zijn vormen belangrijk?

Ons  inzicht in de vorm van het hoornvlies heeft sinds jaar en dag allerlei contactlensdesigns opgeleverd, met als resultaat een verbetering van de visus en comfort. Echter, toen sclerale lenzen hun opwachting maakten, begonnen onderzoekers zich af te vragen hoe toepasbaar hun kennis van de  vorm van het hoornvlies is bij het ontwerpen van een lens die over het hoornvlies valt.

Lees artikel

door Fokko Trip

De automatische vs. de handmatige corneadiameter

In zijn nieuwste blog vertelt Lambert over het verschil tussen de door een topograaf automatisch gemeten corneadiameter en de handmatig gemeten corneadiameter. Het blijkt erg nuttig om in het meetprogramma nog even na te gaan of de aangegeven diameter klopt. Gelukkig bevatten topografen hiervoor handige tools.

Lees artikel

door Lambert Mulder

Symmetrie en patronen in de lensberekening

Sander heeft onlangs Topotip 7 geschreven, een interessant blog over het belang van symmetrie bij het maken van topobeelden. Dit is een mooi verhaal om op verder te borduren. Het onderwerp van dit blog is daarom: let op symmetrie en patronen in de lensberekening.

Lees artikel

door Lambert Mulder

Blog


  • Bianca Schut
  • Fokko Trip
  • Ilse Stok
  • Lambert Mulder
  • Nathalie Kaat
  • Sander Sterk
  • Wilfred van der Tuuk

Binnen NKL krijgen we vele uiteenlopende vragen van klanten. Vragen over situaties uit de praktijk en over de techniek achter onze lenzen. Om die vragen te kunnen beantwoorden, zorgen onze collega’s dat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen. Daarnaast ontwikkelen we bij NKL nieuwe lenzen en produceren we deze in ons eigen laboratorium. De kennis die we tijdens ons werk opdoen delen we graag met u.