Terugblik NKL Live: De beperking van e-waardes

In de terugblik op de eerste editie van NKL Live zet Sander de belangrijkste punten uit de presentatie nog even op een rij. 

Lees artikel

door Sander Sterk

Kijk onze eerste NKL Live webinar terug

Dinsdagavond 30 mei zonden we de eerste editie van NKL Live uit. Een live webinar waarin Sander vertelde over de beperking van e-waardes. Vanaf nu is de video beschikbaar op ons blog. U kunt het dus op elk gewenst moment nog eens terugkijken.

Lees artikel

door Sander Sterk

Lenzen en zwangerschap

Voor dit blog heb ik mezelf verdiept in mijn persoonlijke uitbreiding. Ik wil jullie dan ook graag meenemen in de wereld van de zwangerschappen. Wat verandert er nou hormonaal, systemisch en lichamelijk en welk effect zou een zwangerschap kunnen hebben op het dragen van lenzen?

Lees artikel

door Bianca Schut

10 Topotips samengevoegd

De afgelopen weken zijn er 10 topotips online verschenen. Deze hebben we nu gebundeld in een downloadbaar pdf bestand. 

Lees artikel

door Sander Sterk

De behandeling van lenzen door dragers

In de vorige twee blogs over moderne RGP-materialen bespraken we al de veranderingen die lensmaterialen de afgelopen 20 jaar hebben ondergaan. Is het omgaan met lenzen de afgelopen jaren dan ook veranderd of gaan we nog net zo met onze lenzen om als vroeger?

Lees artikel

door Wilfred van der Tuuk

Topotip 10: neem contact met ons op

De afgelopen weken hebben we 9 tips behandeld om optimale topobeelden te maken. In de praktijk zien we veel verschillende ogen en topografen. U kunt hierover van gedachten wisselen met ons adviesteam. Maar wat is dan handig om bij de hand te hebben?

Lees artikel

door Sander Sterk

Omgaan met moderne RGP-materialen

Dit blog sluit aan op het blog over lensmaterialen en handling. Daarin ging het over de modernisering van lensmaterialen en de zaken die van invloed kunnen zijn op het dragen van lenzen. Dit deel gaat over het omgaan met deze moderne materialen.

Lees artikel

door Wilfred van der Tuuk

Topotip 9: laad de beelden in Easyfit

Deze topotip is relatief simpel, maar kan je veel gedoe besparen. Laad altijd de nét gemaakte topografiebeelden in Easyfit. Easyfit analyseert namelijk de topobeelden en kan aangeven of er voldoende periferie is gemeten zodat je zo optimaal mogelijk de gewenste lenzen kunt berekenen.

Lees artikel

door Sander Sterk

Blog


  • Bianca Schut
  • Fokko Trip
  • Ilse Stok
  • Lambert Mulder
  • Nathalie Kaat
  • Sander Sterk
  • Wilfred van der Tuuk

Binnen NKL krijgen we vele uiteenlopende vragen van klanten. Vragen over situaties uit de praktijk en over de techniek achter onze lenzen. Om die vragen te kunnen beantwoorden, zorgen onze collega’s dat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen. Daarnaast ontwikkelen we bij NKL nieuwe lenzen en produceren we deze in ons eigen laboratorium. De kennis die we tijdens ons werk opdoen delen we graag met u.