Wees niet te soft bij heraanpas hard

Wouter vertelt over een bepaald type lensdrager, degene die we waarschijnlijk allemaal wel kennen. Draagt al sinds mensenheugenis harde lenzen, is niet erg trouw met lenscontroles en ziet, zolang de lens heel blijft, niet de noodzaak tot het vervangen ervan. Wat te doen als we bij deze drager warpage zien in de topobeelden?

Lees artikel

door Wouter van der Bent

Het beoordelen van tangentiële verschilbeelden

In dit laatste blog van deze serie over verschilbeelden bespreekt Sander de tangentiële verschilbeelden. Deze worden altijd als laatste bekeken, maar zijn eigenlijk het belangrijkst om te beoordelen.

Lees artikel

door Sander Sterk

Het beoordelen van sagittale verschilbeelden

Het beoordelen van verschilbeelden kan nogal verwarrend zijn, helemaal als je er niet iedere dag mee bezig bent. In dit blog neemt Sander je mee in het beoordelen van sagittale verschilbeelden in relatie tot Nachtlenzen. Hoe passen we ze toe en hoe komen we tot de beste beoordeling?

Lees artikel

door Sander Sterk

Verschilbeelden bij een Nachtlenzencontrole: hoe zit het ook alweer?

Tijdens de Nachtlenzen Workshop wordt dit onderwerp uitgebreid behandeld, maar hoe zit het ook alweer precies? Sander legt in dit artikel de belangrijkste do's en don'ts bij het maken van verschilbeelden nog eens uit.

Lees artikel

door Sander Sterk

VIDEO: Corneadiameter opmeten met uw topograaf

Soms is het lastig om de juiste corneadiameter te bepalen met een topograaf. Van de vier meest gebruikte soorten software voor topografen (Medmont, Phoenix, Oculus en Topcon) heeft Sander in aparte video's uitgelegd hoe u het beste de corneadiameter kunt opmeten.

Lees artikel

door Sander Sterk

Nog eenvoudiger Nachtlenzen bestellen met ‘Check & Bestel’ in Easyfit

Vanaf vandaag kunt u bij het bestellen van Nachtlenzen in Easyfit gebruikmaken van de functie ‘Check & Bestel’. Deze functie maakt het nog gemakkelijker om Nachtlenzen te bestellen. Begint u net met het aanmeten van Nachtlenzen, bent u niet helemaal zeker van de beelden die u heeft gemaakt of heeft u een vraag over uw bestelling? Met de 'Check & Bestel' functie vraagt u ons mee te kijken met uw bestelling.

Lees artikel

door Fokko Trip

Bitorische lenzen in de praktijk

In de eerste drie blogs van de serie over bitorische lenzen heeft Sander de theorie achter het aanpassen van deze lenzen beschreven. Maar hoe ga je in de praktijk te werk en hoe kun je de stappen volgen die Easyfit neemt? In dit blog beschrijft Sander stap voor stap wat er allemaal gebeurt tijdens het bestellen van bitorische lenzen. 

Lees artikel

door Sander Sterk

Bitorische lenzen voor het corrigeren van een restcilinder

In het vorige blog over bitorische lenzen hebben we gekeken naar het creëren van een betere pasvorm. Dit deel gaat in op de tweede reden om gebruik te maken van bitorische lenzen: het corrigeren van een restcilinder.

Lees artikel

door Sander Sterk

Blog


  • Bianca Schut
  • Fokko Trip
  • Ilse Stok
  • Lambert Mulder
  • Nathalie Kaat
  • Sander Sterk
  • Wilfred van der Tuuk
  • Wouter van der Bent

Binnen NKL krijgen we vele uiteenlopende vragen van klanten. Vragen over situaties uit de praktijk en over de techniek achter onze lenzen. Om die vragen te kunnen beantwoorden, zorgen onze collega’s dat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen. Daarnaast ontwikkelen we bij NKL nieuwe lenzen en produceren we deze in ons eigen laboratorium. De kennis die we tijdens ons werk opdoen delen we graag met u.