Warpage door zachte lens

Vaak wordt er bij de passing van zachte lenzen alleen naar beweging, centratie en diameter gekeken. In dit blog laat Wouter zien dat het bij de passing van zachte lenzen noodzakelijk is om verder te kijken dan deze 3 'stokpaardjes'.

Lees artikel

door Wouter van der Bent

NKL Live: myopie controle (deel 1)

Dinsdagavond 29 oktober was het weer tijd voor NKL Live. Ik vertelde over het belang van myopie controle en over de laatste wetenschappelijke inzichten op dit gebied. En over hoe we die kennis kunnen vertalen naar de praktijk. Met het Menicon Bloom behandelplan kun je veilig en effectief aan de slag met myopie controle. Heb je het niet live kunnen volgen? Kijk de uitzending dan hier terug. 

Lees artikel

door Sander Sterk

Wees niet te soft bij heraanpas hard

Wouter vertelt over een bepaald type lensdrager, degene die we waarschijnlijk allemaal wel kennen. Draagt al sinds mensenheugenis harde lenzen, is niet erg trouw met lenscontroles en ziet, zolang de lens heel blijft, niet de noodzaak tot het vervangen ervan. Wat te doen als we bij deze drager warpage zien in de topobeelden?

Lees artikel

door Wouter van der Bent

Het beoordelen van tangentiële verschilbeelden

In dit laatste blog van deze serie over verschilbeelden bespreekt Sander de tangentiële verschilbeelden. Deze worden altijd als laatste bekeken, maar zijn eigenlijk het belangrijkst om te beoordelen.

Lees artikel

door Sander Sterk

Het beoordelen van sagittale verschilbeelden

Het beoordelen van verschilbeelden kan nogal verwarrend zijn, helemaal als je er niet iedere dag mee bezig bent. In dit blog neemt Sander je mee in het beoordelen van sagittale verschilbeelden in relatie tot Nachtlenzen. Hoe passen we ze toe en hoe komen we tot de beste beoordeling?

Lees artikel

door Sander Sterk

Verschilbeelden bij een Nachtlenzencontrole: hoe zit het ook alweer?

Tijdens de Nachtlenzen Workshop wordt dit onderwerp uitgebreid behandeld, maar hoe zit het ook alweer precies? Sander legt in dit artikel de belangrijkste do's en don'ts bij het maken van verschilbeelden nog eens uit.

Lees artikel

door Sander Sterk

VIDEO: Corneadiameter opmeten met uw topograaf

Soms is het lastig om de juiste corneadiameter te bepalen met een topograaf. Van de vier meest gebruikte soorten software voor topografen (Medmont, Phoenix, Oculus en Topcon) heeft Sander in aparte video's uitgelegd hoe u het beste de corneadiameter kunt opmeten.

Lees artikel

door Sander Sterk

Nog eenvoudiger Nachtlenzen bestellen met ‘Check & Bestel’ in Easyfit

Vanaf vandaag kunt u bij het bestellen van Nachtlenzen in Easyfit gebruikmaken van de functie ‘Check & Bestel’. Deze functie maakt het nog gemakkelijker om Nachtlenzen te bestellen. Begint u net met het aanmeten van Nachtlenzen, bent u niet helemaal zeker van de beelden die u heeft gemaakt of heeft u een vraag over uw bestelling? Met de 'Check & Bestel' functie vraagt u ons mee te kijken met uw bestelling.

Lees artikel

door Fokko Trip

Blog


  • Bianca Schut
  • Fokko Trip
  • Ilse Stok
  • Lambert Mulder
  • Nathalie Kaat
  • Sander Sterk
  • Wilfred van der Tuuk
  • Wouter van der Bent

Binnen NKL krijgen we vele uiteenlopende vragen van klanten. Vragen over situaties uit de praktijk en over de techniek achter onze lenzen. Om die vragen te kunnen beantwoorden, zorgen onze collega’s dat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen. Daarnaast ontwikkelen we bij NKL nieuwe lenzen en produceren we deze in ons eigen laboratorium. De kennis die we tijdens ons werk opdoen delen we graag met u.